ΠΕΙ Περιοδικης Καταρτισης

ΠΕΙ Περιοδικής Κατάρτισης  χρειάζεται :

να αποκτήσει ή να κατέχει ο επαγγελματίας οδηγός  φορτηγού ή λεωφορείου μαζί (που εργάζεται σαν επαγγελματίας οδηγός) και είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης:

  • των υποκατηγοριών C1, C1+Ε ή των κατηγοριών C, C+Ε από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 και μετά και εφόσον απόκτησαν Δίπλωμα Οδήγησης πριν από τις 9 Σεπτεμβρίου 2009.
  • των υποκατηγοριών D1, D1+Ε ή των κατηγοριών D, D+Ε από τις 9 Σεπτεμβρίου 2013 και μετά και εφόσον απόκτησαν Δίπλωμα Οδήγησης πριν από τις 9 Σεπτεμβρίου 2008.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 74 (ΦΕΚ Α’ 112/18.6.2011) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) είναι αυτό το οποίο πιστοποιεί ότι ο συγκεκριμένος οδηγός έχει την απαιτούμενη περιοδική κατάρτιση, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο διάταγμα αυτό και επομένως επιτρέπεται να οδηγεί συγκεκριμένης ή συγκεκριμένων κατηγοριών ή υποκατηγοριών οδικά οχήματα μεταφοράς επιβατών ή εμπορευμάτων, εφόσον κατέχει και ισχύουσα άδεια οδήγησης της συγκεκριμένης ή των συγκεκριμένων κατηγοριών ή υποκατηγοριών.

1
2
ΠΕΙ Περιοδικής Κατάρτισης
1

C1, C1+E, C, C+E

νωρίτερα από 10/9/2009

2

D1, D1+E, D, D+E

νωρίτερα από 10-9-2008

1
2
ΠΕΙ Περιοδικής Κατάρτισης
1

Με Σεμινάριο

35 ωρών

2

Προσοχή!

κάθε 5 χρόνια ανανέωση

Για να αποκτήσεις το ΠΕΙ Περιοδικής Κατάρτισης :

θα πρέπει να παρακολουθήσεις το επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας τουλάχιστον 35 ωρών ( ή 42 ωρών για τη ταυτόχρονη κατάρτιση στο ΠΕΙ Εμπορευμάτων και Επιβατών) που πραγματοποιείται στη Σχολή / Κέντρο Π.Ε.Ι. και το οποίο περιλαμβάνει  την θεωρητική εκπαίδευση του οδηγού.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση η Σχολή / Κέντρο Π.Ε.Ι. θα εφοδιάσει τον οδηγό με βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης η οποία θα υποβληθεί στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών στην οποία εκδόθηκε η άδεια οδήγησής του, για την έκδοση του Π.Ε.Ι.

Αφού ολοκληρώσεις τη Περιοδική Κατάρτιση θα χρειαστείς να:

Θα πρέπει να :

  • είσαι κάτοχος ΑΦΜ
  • τυπώσεις 2 φωτογραφίες για δίπλωμα (4cm x 6cm)
  • κατέχεις Ελληνική Ταυτότητα ή άδεια παραμονής ή εργασίας (σε ισχύ για τουλάχιστον 185 ημέρες)
  • κατέχεις δίπλωμα οδήγησης λεωφορείου ή φορτηγού
  • να εκδώσεις & πληρώσεις τα εξής παράβολα (από το e-Παράβολο) :
    • 30€ (Εκτύπωση εντύπου Άδειας Οδήγησης κωδ. 28)
  • έχεις τη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης
  • συμπληρώσεις την Ειδική Αίτηση Εκτύπωσης Διπλώματος
  • συμπληρώσεις την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του Υ.Μ.Ε.

Συνολικό Κόστος Διαδικασίας :30€

ΤΟ Π.Ε.Ι. ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ 5 ΕΤΗ. Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 5 ΕΤΗ

Το ΠΕΙ έχει ημερομηνία λήξης.

Το ΠΕΙ (είτε Περιοδικό είτε Αρχικό) συμβολίζεται στο δίπλωμα οδήγησης (στήλη 12.) δίπλα από την κατηγορία διπλώματος με τον κωδικό 95 και την ημερομηνία λήξης του.

Δίπλωμα οδήγησης ΠΕΙ

η ημερομηνια ληξης του ΠΕΙ (φορτηγο και λεωφορειο) ειναι αλλη απο την ημερομηνια ληξης του διπλωματος

1
2
ΠΕΙ Περιοδικής Κατάρτισης
1

95. ΧΧ.ΧΧ.ΧΧΧΧ

Βλέπω την ημ/νια δίπλα από τον κωδικό 95

2

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Άλλη ημ/νια λήξης το δίπλωμα & άλλη το ΠΕΙ

Ειμαι παλιος οδηγος θελω ΠΕΙ;

(κλικ για επιστροφή)

1
2
ΠΕΙ Περιοδικής Κατάρτισης
1

Νέος Οδηγός;

Αρχικό ΠΕΙ (Εξετάσεις Θεωρητικές & Πρακτικές)

2

Παλιός Οδηγός;

Περιοδικό ΠΕΙ (Παρακολούθηση Σεμιναρίου)

Σύμφωνα πάντα με το Π.Δ. 74 και με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την «Δια Βίου Εκπαίδευση του Επαγγελματία» ανάλογα με το αν πρόκειται για νέο οδηγό (για κάποιον δηλαδή που αποκτά σήμερα το Δίπλωμα Οδήγησης της αντίστοιχης κατηγορίας) ή για παλιό (εν ενεργεία οδηγό) το Π.Ε.Ι. διακρίνεται στο :

Π.Ε.Ι. Αρχικής Επιμόρφωσης (για νέους οδηγούς) :

Π.Ε.Ι. Αρχικής Επιμόρφωσης

Αποκτάται ύστερα από επιτυχία στις επιπλέον (του Διπλώματος Οδήγησης) Θεωρητικές και Πρακτικές Εξετάσεις και υποχρεούνται να το κατέχουν όσοι απόκτησαν ή θα αποκτήσουν :

  • Από 10 Σεπτεμβρίου του 2009 και μετά δίπλωμα οδήγησης των υποκατηγοριών C1, C1+Ε ή των κατηγοριών C, C+Ε.
  • Από 10 Σεπτεμβρίου του 2008 και μετά δίπλωμα οδήγησης των υποκατηγοριών D1, D1+Ε ή των κατηγοριών D, D+Ε.

H απόκτηση του αρχικού Π.Ε.Ι.  δεν έχει υποχρεωτική εκπαίδευση (ούτε θεωρητική, ούτε πρακτική), έχει όμως Θεωρητική και Πρακτική Εξέταση επιπλέον των εξετάσεων για την κατηγορία οδήγησης.

Π.Ε.Ι. Περιοδικής Κατάρτισης (εν ενεργεία οδηγούς) :

Π.Ε.Ι. Περιοδικής Κατάρτισης

Αποκτάται ύστερα από επιτυχή παρακολούθηση 35 ωρών Θεωρητικής Εκπαίδευσης (χωρίς Εξετάσεις) ή 42 ωρών (για Εμπορευμάτων και Επιβατών μαζί) στη σχολή ΠΕΙ και υποχρεούνται να το κατέχουν οι οδηγοί :

  • α) των υποκατηγοριών C1, C1+Ε ή των κατηγοριών C, C+Ε από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 και μετά και εφόσον απόκτησαν Δίπλωμα Οδήγησης πριν από τις 9 Σεπτεμβρίου 2009.
  • β) των υποκατηγοριών D1, D1+Ε ή των κατηγοριών D, D+Ε από τις 9 Σεπτεμβρίου 2013 και μετά και εφόσον απόκτησαν Δίπλωμα Οδήγησης πριν από τις 9 Σεπτεμβρίου 2008.

Για την απόκτηση του πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας Περιοδικής κατάρτισης (είτε μεταφοράς εμπορευμάτων, είτε μεταφοράς επιβατών) θα πρέπει να παρακολουθήσετε 35 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης στη σχολή ΠΕΙ και να αποκτήσετε τη Βεβαίωση Παρακολούθησης την οποία πρέπει να καταθέσετε στη Περιφέρεια του τόπου διαμονής σας.

Αγορασε το τωρα

(κλικ για επιστροφή)

το e-Shop μας θα ειναι συντομα διαθεσιμο

  • Εγγραφείτε
Έχασες τον κωδικό σου? Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Θα λάβετε ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.